Alla inlägg under november 2008

Av minea - 7 november 2008 11:27

Det var något som inte stämde igår. Mina betjänters skiftbyte som brukar ske vid fem-sex tiden inföll sig inte. Kanske var det därför jag var lite extra orolig igårkväll. Jag pep och gnällde ett bra tag trots att jag hade M här som vikarie. Men när pappa kom var jag ganska lugn igen och vi satt och läste nyheterna på datorn tillsammans. Som om jag bryr mig om Osama, Ericssons aktievärden och hur det går i hockeyn. Senare på kvällen var jag dock tvungen att visa pappa hur jag kan vara så han inte tror att det bara är med mamma jag inte är lugn. Det slutade med att min trötta morsa gick och lade sig klockan nio medan jag, nattsuddaren och partypinglan, var uppe till tolv.

Mamma försökte att koppla bort mig ur tankarna men det sved lite när hon tyckte att det lät som om jag skrek mamama om och om igen. Jag måste vara ett geni som redan kan ropa in mjölkkon...

Av minea - 6 november 2008 14:28

Man undrar över mycket när man är en stor tänkare som jag. Varför finns det inte skötbord med höga kanter så man inte kan rulla ner? Varför finns det inga verktygsbälten för mammor där de kan sätta allt från nappflaska till nagelsax för att snabbt kunna dra till vapen (idén snodd av M)? Varför kan man inte uppfinna okrossbara speglar för barn där man inte ser förvrängd ut? Varför säger rådet att man inte ska använda plastflaskor till barn när det inte finns glasflaskor att köpa någonstans? Varför är det inte lag på att det ska vara barnvagnsvänligt i alla affärer? Varför kommer inte vi bebisar med instruktionsbok? Och varför har mina fisar börjat lukta så surt så att jag inte längre är mysMinea utan mökMinea? Detta är de stora frågorna jag och min mor försöker finna svaren till. Det är mycket man ska lära sig när man är liten.

Av minea - 6 november 2008 11:26

Nu har nerverna lugnat ner sig och mammas snytningar och pappas kaffemaskin är inte så läskiga längre. Men det finns vissa saker här i livet jag hade kunnat vara utan. Här är min hatlista;

1. Kläder. Att vara nakenfis är skönt, att klä på sig är blä

2. Att vara inomhus.

3. Tystnad och lugn

4. Sol i ögonen

5. Att inte få uppmärksamhet. Är jag i rummet är det mig man ska titta på och prata med

6. Att ligga själv.

7. Hunger

8. Att slå sig själv

9. Att prutta

10. Att svettas

Som ni förstår är mitt liv rätt så tufft. Är det inte det ena så är det det andra. Man får kämpa hårt och ibland får man vänta flera minuter på att få mat eller att få någon att sluta prata i telefonen eller vad det nu kan vara.

Därför har jag nu satt upp lite nya regler.

§ ingen äter före mig

§ inga kläder påtas om det inte är kallt

§ vid missnöje från min sida skall problemet ögonblickligen åtgärdas

§ att ge mig stimulans ska vara prioritet nummer ett för alla

§ mammas kost ska enbart rättas efter mig

§ mammas vakentid ska enbart rättas efter mig

§ mamma eller pappa skall alltid bära mig eller ligga bredvid mig. Denna regel har dock undantag så som vid blöjbyte och barnvagnsåkning.


När mina regler inte följs bestraffas lagbrytaren med minst tio minuters högt tinnitusskrik rakt i örat. För återfallsförbrytare förlängs strafftiden med tio minuter per brott och ett bajsblöjbyte extra per dag. Hårt kriminellt belastade föräldrar kan även få göra avkall på sin kost och sin sömn.

Av minea - 5 november 2008 17:20

Nu har de lagat hissen som inte gick att laga. Jippi!  Men det gör ju varken från eller till när man har en mamma som min.

Mamma Mia vilken mamma mig hava... Virrpannan nummer ett. Låt oss ta det från början. Idag gick mamma och jag till en kameraaffär i närheten där de även säljer begagnat för att se om de var intresserade av att köpa hennes två gamla analoga systemkameror men det var dem inte.

Då tog mamma med mig till öppna förskolan som om jag har något utbyte av det. De andra barnen var veteraner på 6-8 månader och där kom lilla jag. Hon lämnade fårskinn, kameror och hela baletten i vagnen utanför och gick in. Vi hade sångstund och mammorna fick träffa andra mammor och prata mamska. Morsan låtsades att hon var där för min skull men det var nog mest för hennes egen. M och lilla N var där också. Som tur var fanns kamerorna kvar när vi kom ut igen men det var väl att utmama ödet lite. När vi sedan kommer hem och ska in i hissen hittar mamma inte hissnycklarna så det blir till att dra vagnen i trapporna det. Hissen är en hydralhiss och går bara att öppna med nycklar och när mamma sedan tittade in genom hissdörrens fönster såg hon att nycklarna var kvar i hissen och alltså omöjliga att komma åt. Vi går upp i lägenheten, ringer pappa för att höra om det finns extranycklar men nej, det gör det inte. Då går vi ner igen för att fråga någon granne om de kan tänkas låsa upp hissen till oss men då är plötsligt nycklarna borta. Hjälp! På samma knippa fanns tvättstugenycklarna, förrådsnycklar och ett par extra lägenhetsnycklar. Jaha, då var de borta då. Mamma såg framför sig hur hon måste byta lås, betala ersättning för att få nya nycklar från vår förvaltare osv. Hon sätter i alla fall upp en lapp i trapphuset om den inte så roliga gömmanyckelleken men hoppas inte på för mycket. Men undrets tid är inte förbi, det ringer på dörren och där står en kvinna med nycklarna och gissa vad, hon hade en liten bebisbrutta som bara var elva dagar äldre än mig och nu har både mamma och jag fått en ny kompis och vi har lovat att gå på promenad tillsammans någon dag. Så, inget ont som inte har något gott med sig.

Ps, coola punkbodyn på bilden har M & J gett mig. Fast bilden är tagen då jag var ung och inte så gammal som nu, tio veckor. Tuff va!

Av minea - 5 november 2008 11:43

Idag har vi fått mycket gjort. Har hunnit vakna, sträcka på oss, äta lite, klä på oss, sovit lite, ätit lite till, bytt blöja ett par gånger... stressigt liv man har.

Varje natt vaknar jag vid tvåtiden och är hungrig som en varg. Det ser mamma som någon slags mystisk företeelse bara för att jag föddes vid den tiden. Jag gjorde henne extra konfunderad när jag, på min exakta tvåmånadersdag, vaknade med ett ryck exakt 01.44 Vem vet, kanske återupplevde jag traumatiska, gamla bardomsminnen, i drömmen.

Av minea - 4 november 2008 19:24

Eftersom mamma "bara" lade ut 2000 kr på mig i lördags så var hon ju  tvungen att spendera lite till idag, för pengar hon inte har, typ. Där rök de två barnbidragen jag hunnit få. Att ta mina pengar för att köpa saker till mig tycker jag är bra fräckt.

Det blev en promenad in till Solna centrum där vi träffade upp med farmor. Först laddade gamlingarna batterierna med lite lunch medan jag tankade på, på mitt sätt. Sedan blev det Eden, Stadium, Jarméus skor och Brio leksaksaaffär. På Eden blev det inget till mig, fräckheterna bara fortsätter. På skoaffären blev det skor till mamma men det kan jag väl förlåta eftersom hon tänkte ha dem när det är kallt ute och ska traska runt med mig. Så på Stadium hittade hon en sovsäck som fungerar som åkpåse och det är ju också bra för min del och sist men inte minst blev det lite småplock på Brio så som napphållare, två dregellappar, en barnvagnsskylt som säger "Fartdåre" mm. Så nu gäller det att jag börjar dregla och mamma börjar springa med vagnen.

Av minea - 4 november 2008 12:02

Dagens outfit är inspirerad av Dior och är en äkta H&M med en känsla av frihet. Strumpbyxorna är från Ollens (Åhlens), gjorda i äkta syntet för hennes njutning. Kläderna är en uppskattad present från Ma&St och passar till vardags som till fest. En perfekt kontorsutstyrsel för den moderiktiga.

Koftan är en L.O.G.G inköpt på en unik Second Hand-store i Råsundas pittoreska kvarter. Pris endast 49 kr. Ett fynd för den moderna kvinnan. Catwalkens succé, modellens dröm. Här i visning av den fantastiska, sköna mannekängen Minea.

Av minea - 3 november 2008 20:15

Det sägs att jag liknar än den ena än den andra i släkten. Oh, så lik pappa säger någon, Oh så lik mamma säger någon annan. Så lik mormor, moster, farmor, morfar, kusinerna och gud vet vem. Stackars mig! Här kommer bildbeviset- jag är mer lik pappa än mamma, till hela 9 % men mest av allt är jag lik Denise Richards.... Ganska kul är det att jag är lik Mary-Kate Olsen för min kusin Vanessa är en exakt kopia av henne, nästan.

Presentation

Omröstning

Hur många julklappar ska en nollåring få?
 Noll, nada, nothing
 en-två räcker
 några ba...
 loads and loads

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards