Alla inlägg under december 2008

Av minea - 10 december 2008 12:01

         

Medan min ledbrutna mammas leder blev ledbrutna för att ledmjukas hos mannen i källaren gick farmor ut och vallade mig. Första gången vi är solo ihop och det gick superbra. Farmor skötte sig!

Fast när mamma först gick ner till källaren hade kirofedrik rymt så hon fick lokalisera honom först och vänta in honom en stund. Han kom springande med en kopp kaffe i handen och med andan i halsen. Så farmor fick njuta av mig lite extra länge.

Kirofredrik lyckades med konststycket att få igång blodcirkulationen så bra att mamma var alldeles knallröd på ryggen, vilket är ett gott tecken. Han påstod att jag har hjälpt mamma att bli bättre och att med ett barn till så skulle hon kanske bli helt bra. Mamma som har sagt att hennes kropp nog inte klarar en till graviditet. Vad ska hon nu skylla på? Men varför skaffa ett till när de gjorde ett exemplariskt, perfekt barn på en gång istället för en prototyp?

Av minea - 9 december 2008 20:51

I går hade jag och mamma "främmat" då Malin, Minou och Noelle var på visit. Minou är ju bara för gullig då hon smeker mig över kinden då jag är ledsen, ger mig nappen och tröstar mig. Mamma och Malin åt kakor så nu smakar min mjölk oboy. Och mamma undrar varför hon inte får bort gravidmagen... Malin var lite mer restruktiv i frossandet medan mamma var mer frossande i glupskeriet.

Av minea - 9 december 2008 11:26

Ibland tror jag att mamma skulle behöva en näve neuroleptika. En skål med psykopharmaka som hon kan sitta och käka ur som man käkar popcorn. Igår stämde hon träff med farmor och i morse hade hon glömt hur var och när... Men, det löser sig alltid.

I natt har det varit pruttkalas för min del. Aj, aj och aj! Nu ska jag gå med i AP, anonyma prutterister. Mamma kan vara min mentor som jag kan kontakta när suget blir för stort. Vi ska arbeta med en tiostegsplan där jag bland annat måste erkänna fisguden som min högre makt, där jag måste be alla jag mökat inför om förlåtelse och jag måste öppet bekänna att jag är en fislisa. Hej, mitt namn är Minea och jag är prutterist. Det är första steget.

Av minea - 8 december 2008 13:11

Helgen har gått i städningens tecken. Mamma har fått skämmas de senaste gångerna vi haft besök för här har det knastrat under fötterna när man går, kliat i näsan av damm och skåpen i köket har gapat tomma för allt porslin är i diskmaskinen eller i diskhon. Mamma läste någonstans, eller om det var barnmorskan som sa det, att det gör ingenting om man låter disken vänta en halvtimme. Hm och hm igen. En halvtimme!!! Här väntar den tills den dött i kön.

Sedan jag föddes är det mest pappa som har fått sköta markservicen. Mamma har skött mig och han har skött, eller misskött, hemmet beroende på vem man frågar. Men han gör sitt bästa och utan honom hade det sett ut som om vi bodde på ground zero direkt efter terroristattacken. Det är ju så med mig att jag inte låter morsan göra annat än ägna sig åt mig. Visst kan hon ignorera att jag gnyr lite en stund men då blir det grande problemas, double trouble, när jag sedan gallskriker och inte går att shilla ner. Jag har uppfostrat henne att fatta att det inte är lönt.

                  

Av minea - 8 december 2008 10:08


         

Kusse liten, kusse liten, fråååån norr till söder, jag önskar eder alla en fröjdefull jul...

När mina kusiner var små var de nästan lika roliga som jag.

Viktor: Vänta en stund så kommer jag på en gång. När dem var på Cypern var han rädd för granntanterna och när de kom gående sprang han in och ropade : - Spökerna kommer! Spökerna kommer!

Vanessa: Vad har du för färg på ögonen (till moster/mamma) varav hon svarar att det kallas för melerade ögon och att de är lite blå, lite bruna, lite grå men mest gröna. Vanessa: Jag tycker mest röda... När Vanessa och co var på Cypern och Vanessa fick springa omkring nakenfis så satte hon sig och kissade i mammas resväska. När de skulle åka hem var väskan ovanligt tung och mamma kunde inte förstå varför. När hon packade upp hittade hon stora stenbumlingar som Vanessa tyckt var fina och ville ta med hem.

Mariella som hatade att kamma sig: - Köp biljett till Sverige å gå till frisören och klipp av mig allt hår.. nuuuuu. Hon hade en fantastisk fantasi Mariella och när mamma berättat en saga så tog hon den för sanning och dagen efter frågar hon : - Mostel Annelie, kommer du ihåg igår när vi var på månen?

Leo: Mamma, sover du... Inget svar... MAMMA, SOVER DU... inget svar... MAAAAMMMMA SOVER DUUUU? Svar: Nääää. Leo: Nämen sov då... när han skulle tala om vad alla vid bordet hette så pekade han på en efter en och sa Moster Eineli, mamma, åsså Viktol, åsså moffa, åsså mostel Ingel, sedan pekade han på mormor å sa... åsså den dät..

Emil efter att ha fått en låtande, tutande ratt i julklapp lyfter han telefonen och "ringer" till tomten: - Men tomten, vart är bilen.... Förra julen hos oss, vi hade plastistappar i granen. Emil: - är det riktig is i er gran?

Joel: Jag har en hemlighet uppe i taket och där bor mormor. - Men var sover hon då. - I lampan. Till Joel: - Har du sett stjärnor på is? - Ja och då åkte de, och de ramla och plötsligt blev det hål i isen, och de ramla ner och de blev blöta och de blev räddade... Till Joel : - Var maten god? Joel : - Jaaa, men mest äcklig!

            



Av minea - 7 december 2008 19:37

Mamma har smygit in en liten julprydnad här och där varje dag i veckan och nu är plötsligt lägenheten invaderad med jul, jul och mera jul. I dag är det andra advent och jag har varit publik till mammas paketinslagning. Hon verkar tro att jag har kort minne som inte kommer att komma ihåg vad hon slagit in till mig, mitt framför mina ögon. Farmor var klok som inte talade om för mamma vad hon köpt till mig för mamsen bara skvallrar.

Mammas julklappsrim i år är sämre än någonsin så hon hade verkligen behövt min hjälp. Eller vad sägs om "detta är en grej, till en söter tjej" eller "detta är en sak, till en med stor bak"...

Mamma du av mig ska få,

en hjärncell eller två

och när du sen förbrukat den

tillbak till virrighet du gå...


Min julklappsönskan till pappa, en Volvo som rullar, har slagit in. Nu funkar bilen. Vilken kraft mina tankar måste ha.

Av minea - 7 december 2008 09:40

Min julklapp till mamma och pappa kom tidigt i år. I natt sov jag som en stock från tio till tre och sedan från kvart över tre till halv sju och sedan från kvart i sju till halv nio. God Jul mamma Annelie och pappa Håkan :)


Till er som inte hittat dopinformationen så hittar ni den lättast under kategorin Storhelger och firanden. Klicka på den och skrolla ner till "Dop" så har ni den där. Där finns vägbeskrivning, önskelista mm. Eller så kan man söka på Dop i sökrutan... Man kan också gå till almanackan, klicka bakåt till november och leta i listan efter dop. Löcka till!

Av minea - 6 december 2008 12:11

Bara tre månader gammal men jag har redan lärt mig en hel del om livet. Jag har hunnit skaffa mig en livsfilosofi som jag här vill dela med mig av.

Läs mina kloka ord, begrunda och ta till er av visdomen.

Den man ligger med får bädda

Den som tar han har

Det man inte minns har inte hänt

Det man inte vet har man ingen aning om

Det vi inte gör idag slipper vi göra om imorgon

Förtala är silver, förtiga är guld

Gammal kärlek kostar alltid

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan

Övning ger träning

Den som gräver en grop åt andra kan få starka armar

Man kan gå över bron för att hämta vatten men det är djävligt onödigt

Hellre en fågel i skogen än en som bajsar i ens hand

Den som gapar efter mycket får ofta hela uppmärksamheten och

Sällan pinkar en trämorsa (för hon hinner inte)

Ta med er dessa ord på vägen och sprid dess viktiga budskap.

Ps; bilden är på farmor och mig och har inkentinken med texten att göra ha ha

Presentation

Omröstning

Hur många julklappar ska en nollåring få?
 Noll, nada, nothing
 en-två räcker
 några ba...
 loads and loads

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards